lördag 4 februari 2012

Ljus tårtbotten

En jättebra tårtbotten som jag hittat hos Johannas tårtor..
Ett jätte enkelt recept utan krusiduller och resultatet blir en underbar, hög tårtbotten...

Ingredienser

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Smörj och bröa en form, klä den med krage av bakplåtspapper annars kanske den rinner över.
Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker poröst. Blanda sedan i de övriga ingredienserna.
Häll smeten i den smorda formen och in i ugnen på nedersta falsen i ca 40 minuter..
Efter ca 20 min brukar jag behöva lägga ett bakplåtspapper över formen, då den ser ut som att bli bränd annars..

Gör stickprov efter 40 minuter och låt svalna..

Frys gärna in den när den svalnat, blir inte lika smulig när du sedan ska dela den :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar