lördag 4 februari 2012

Blåbärsmousse

Den här hittade jag hos Malin bakar och den är en av dom godaste fyllningarna hittills..kika in där om ni är ute efter fyllningar..hon har en del att välja på :)
Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.

Ingredienser

200 gr blåbär, färska eller frusna som du tinat
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 gr philadelfiaost
2 dl vispgrädde


Koka upp blåbären och låt koka i 10 minuter, kolla så att det inte bränns (står ej i orginal receptet men jag kokar alltid)
Mixa bären

Låt svalna

Blötlägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i minst 5 minuter..

Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet däri..

Resten av moset blandar du i socker, vaniljsocker och philadelfiaost..vispa lite lätt

Häll i gelatin blandningen..vispa

Vispa grädden och vänd ner även den (jag brukar vispa i den)

Låt stelna några timmar innan du fyller tårtan, gärna över natten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar