Den här hittade jag hos Malin bakar och den är en av dom godaste fyllningarna hittills..kika in där om ni är ute efter fyllningar..hon har en del att välja på :)
Räcker som fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.
Ingredienser
200 gr blåbär, färska eller frusna som du tinat
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
100 gr philadelfiaost
2 dl vispgrädde
Koka upp blåbären och låt koka i 10 minuter, kolla så att det inte bränns (står ej i orginal receptet men jag kokar alltid)
Mixa bären
Låt svalna
Blötlägg gelatinet i kallt vatten och låt stå i minst 5 minuter..
Hetta upp en del av blåbärsmoset och smält gelatinet däri..
Resten av moset blandar du i socker, vaniljsocker och philadelfiaost..vispa lite lätt
Häll i gelatin blandningen..vispa
Vispa grädden och vänd ner även den (jag brukar vispa i den)
Låt stelna några timmar innan du fyller tårtan, gärna över natten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar