måndag 1 april 2013

Passionsfruktsmousse

Passionsfruktsmousse

Räcker till ett lager fyllning till 23 cm tårta



4  gelatinblad
8-10 passionsfrukter (1 dl passerad juice)
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 dl vispgrädde

Gör så här:
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa fruktköttet snabbt med t ex en stavmixer för att frigöra saften från kärnorna.
Passera fruktköttet genom en sil och ta så många passionsfrukter att det blir 1 dl fruktjuice.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 4 minuter.
Häll hälften av passionsjuicen i en kastrull och värm försiktigt, lägg i gelatinet och smält.
Ta lite av den kondenserade mjölken och rör ner i kastrullen för att temperera upp juicen (för att undvika klumpar i den färdiga moussen).

Vispa upp resten av den kondenserade mjölken och blanda med all passionsjuice.
Vispa grädden fast och vänd ner i krämen.
 Låt fyllningen stå i kylskåpet ett par timmar innan tårtan fylls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar