Passionsfruktsmousse
Räcker till ett lager
fyllning till 23 cm tårta
4
gelatinblad
8-10 passionsfrukter (1 dl passerad juice)1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem.
Mixa fruktköttet snabbt med t ex en stavmixer för att frigöra saften från kärnorna.
Passera fruktköttet genom en sil och ta så många passionsfrukter att det blir 1 dl fruktjuice.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 4 minuter.
Häll hälften av passionsjuicen i en kastrull och värm försiktigt, lägg i gelatinet och smält.
Ta lite av den kondenserade mjölken och rör ner i kastrullen för att temperera upp juicen (för att undvika klumpar i den färdiga moussen).
Vispa upp resten av den kondenserade mjölken och blanda med all passionsjuice.
Vispa grädden fast och vänd ner i krämen.
Låt fyllningen stå i kylskåpet ett par timmar innan tårtan fylls.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar