Ett enkelt recept på smörkräm som räcker till en normalstor tårta eller ca 10 cupcakes.
Smörkräm
115g smör
4-4,5 dl florsocker
2 tsk kokande vatten
några droppar karamellfärg eller pastafärg
Gör så här:
Vispa det rumstempererade smöret fluffigt
Tillsätt sedan florsockret lite i taget.
Hälla i vattnet, ev smaksättning och färg under omrörning.
Tillsätt mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
Förslag på smaksättningar:
4 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljsocker efter smak
1 tsk päron-, smultron, jordgubb eller annan essens
1-2 msk saft (hallon, jordgubb etc)
3-4 tsk likör (amaretto är supergott, tog då 4 tsk för starkare smak)
4 tsk kaffepulver upplöst i vattnet
60 g smält chokad (lite avsvalnad)
1,5 -2 tsk citronarom
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar