onsdag 5 december 2012

Kokosmousse

Kokosmousse

2 dl crème fraîche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde

Ev lite gelatin i..Jag tror jag har haft 1 tsk gelatinpulver i (upplöst och smält innan det hälls i kokosen)

Gör så här:
Vispa creme fraichen och sockret med elvisp. Det ska bli tjockt i konsistensen. Det tar ett tag men till slut så tjocknar det och påminner om grädde.

Rör ner kokosflingorna och plasta in.
Det blir bäst om det får stå över natten men det funkar att göra moussen direkt också om man har bråttom.

Om det står över natten sväller kokosflingorna och ger mycket smak, och det är ju mycket smak man vill ha!
Vispa grädden ganska hårt och vänd sedan ner den i kokosblandningen.
Klart!

Precis så här står det i orginalreceptet...gelatinet går att hälla i med en gång om man vill, funkade även efter att den fått stå i kylen över natten..fick dock vila ett par timmar i kylen innan tårtan fylldes :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar