onsdag 16 oktober 2013

Hallonmousse

En god fyllning som jag gärna gör emellanåt..

Detta recept ska räcka till ett lager i en normalstor tårta..

2 tsk gelatinpulver
1 dl vit sirap
4 dl vispgrädde
250 gr hallon...färska eller djupfrysta


Gör så här:

Koka upp dina hallon (om dom är frysta) i 10 minuter.
Lägg dom sedan i en sil och rör runt tills du bara har kärnorna kvar.

Lägg gelatinpulvret i en djup tallrik och blanda med 2 msk vatten.
Låt stå i minst 5 minuter.

Värm sirapen.
Ska ej kokas.

Smält gelatinet i den heta sirapen.
Låt svalna.

Vispa grädden.

Blanda sirapen med en liten del av hallonpurén, tillsätt sedan resten.

Rör ner grädden.

Låt stå i kylen för att stelna över natten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar