En god fyllning som jag gärna gör emellanåt..
Detta recept ska räcka till ett lager i en normalstor tårta..
2 tsk gelatinpulver
1 dl vit sirap
4 dl vispgrädde
250 gr hallon...färska eller djupfrysta
Gör så här:
Koka upp dina hallon (om dom är frysta) i 10 minuter.
Lägg dom sedan i en sil och rör runt tills du bara har kärnorna kvar.
Lägg gelatinpulvret i en djup tallrik och blanda med 2 msk vatten.
Låt stå i minst 5 minuter.
Värm sirapen.
Ska ej kokas.
Smält gelatinet i den heta sirapen.
Låt svalna.
Vispa grädden.
Blanda sirapen med en liten del av hallonpurén, tillsätt sedan resten.
Rör ner grädden.
Låt stå i kylen för att stelna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar