lördag 29 september 2012

Chokladbotten



Chokladbotten (20cm form)

3 ägg
3 dl socker

75 g smör
1,5 dl mjölk

4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver


Vispa ägg och socker i 10-12 minuter, enklast att göra i assistent!
Smält smöret och häll sedan mjölken i smöret. Häll ner i äggblandningen och rör försiktigt tills smeten är slät.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Viktigt att röra försiktigt så inte "äggbubblorna" försvinner. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.


Mått om du har en 28cm form:

5 ägg
5 dl socker
125 g smör
2,5 dl mjölk
6,5 dl vetemjöl
1,25 dl kakao
5 tsk bakpulver

Receptet taget hos Tårtsmulan men har dock ändrat form måttet på det första receptet då jag tyckte att tårtbotten blev hög och fin med en 20 cm form (var 24 cm i receptet)
Blev en toppen botten :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar