torsdag 12 juli 2012

Bröllopstårta








Kändes lite spännande med utmaningen att få göra en bröllopstårta.
Det blev 80 bitar, chokladbotten, jordgubbsmousse och glasskräm, chokladsmörkräm och täckt med vit marsipan.

Färgerna skulle gå i lila, grönt och oxblodsrött och skulle gå i samma stil som dom jag gjorde till underbara Emma.



Det nya denna gången var att hitta en lagom maffig chokladbotten...inte en med klen kakaosmak..Den jag bakade hittade jag hos baka baka liten kaka..den luktade precis som jag tänkte och såg ut som att det skulle funka.
Lägger ut recept sen :)
Bytte även ut kakaon i smörkrämen till riktig choklad och det blev betydligt godare..
Även marsipan var första gången jag använde..

Gjorde stora lila pioner, mörkröda nejlikor och ljusgröna småblommor..

Många orosmoment att ta itu med..skulle tårtorna få plats på ställningen trots rätt form mått? Kommer marsipanen bete sig likadant som mmf:en i kylen eller kommer det svettas efter någon timme?

Marsipanen var mycket mjukare att arbeta med, mycket känsligare..där kunde man inte komma åt med något finger, blev märke direkt..mmf:en går att släta till med smoothern men tyckte att marsipanen inte reagerade särskilt mycket på den..

Vid transporten hände en liten olycka..tror att det berodde på tunga dekorationer i kombo med mjuk marsipan...med mmf:en har det funkat bra med mina stora blommor, blir hårdare på nåt vis..
Lärdom denna gången: Ska marsipan användas så kan man inte ha för tungt!

Efter 3 nätter med sammanlagt 5 timmars sömn blev resultatet 4 st 20 bitars..






Denna ser rätt tung ut..men dock inte den som rasade..
 

Jag önskar Er all glädje och lycka i mååånga år framöver..Ett fyrfaldigt leve för Mikael och Mikaela Hurra, Hurra, Hurraaaaaa!




2 kommentarer:

  1. Stort tack för dom fina tårtorna. Super goda var dom också. Chokladbottnen var helt fantastisk.
    Kramar Mikaela

    SvaraRadera