måndag 18 juni 2012

Jordgubbsmousse

En häärlig jordgubbsmousse som har funkat bra hittills..lagom söt och räcker till en normalstor tårta.

Ingredienser:

400gr frysta jordgubbar
1-1.5 dl syltsocker
200 gr philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad


Koka jordgubbar och syltsocker i ca 10 minuter.
Låt svalna ordentligt.
Mixa bären (stavmixer funkar bra)
Blanda ner färskosten och vaniljsockret jordgubbsmoset.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa grädden.
Smält de blötlagda gelatinbladet över ett vattenbad och blanda sedan ner dom i bär/färskostblandningen under omrörning.
Blanda till sist ner den vispade grädden  i moset.

Låt stelna en stund, helst under natten i kylskåp innan du fyller tårtan!

Receptet hämtat från malin bakar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar