En häärlig jordgubbsmousse som har funkat bra hittills..lagom söt och räcker till en normalstor tårta.
Ingredienser:
400gr frysta jordgubbar
1-1.5 dl syltsocker
200 gr philadelfiaost
2 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
5 gelatinblad
Koka jordgubbar och syltsocker i ca 10 minuter.
Låt svalna ordentligt.
Mixa bären (stavmixer funkar bra)
Blanda ner färskosten och vaniljsockret jordgubbsmoset.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Vispa grädden.
Smält de blötlagda gelatinbladet över ett vattenbad och blanda sedan ner dom i bär/färskostblandningen under omrörning.
Blanda till sist ner den vispade grädden i moset.
Låt stelna en stund, helst under natten i kylskåp innan du fyller tårtan!
Receptet hämtat från malin bakar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar